Leírás
OstroVit - C-Vitamin 1000 mg - 250 kapszula
C-vitamin 1000 mg - könnyen lenyelhető kapszula, magas L-aszkorbinsav tartalommal az immunitás, az idegrendszer és a psziché támogatására
A C-vitamin, más néven aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetben. Leginkább ismert szerepe az immunrendszer támogatása, de számos más területen is jótékony hatása van.
Az C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segít fenntartani az erek normális állapotát és működését, valamint elősegíti a kollagénképződést, amely kulcsfontosságú az egészséges bőr, csontok, fogak és szövetek szempontjából. Emellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, támogatja az idegrendszert, és antioxidáns tulajdonságai révén védi a sejteket az oxidatív stressztől.
Az emberi test nem képes C-vitamint előállítani, ezért élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők bevonásával szükséges pótolni.
A C-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak a citrusfélék (pl. narancs, grapefruit), bogyós gyümölcsök (pl. szeder, áfonya), paprika, paradicsom, kivi, zöld leveles zöldségek (pl. spenót, kelkáposzta) és más gyümölcsök és zöldségek. Fontos azonban megjegyezni, hogy a C-vitamin tartalom csökkenhet az élelmiszerek tárolása, főzése vagy hosszú ideig tartó hőhatás hatására.
Amennyiben valaki nem fogyaszt elegendő C-vitaminban gazdag élelmiszert a mindennapi étrendjében, étrend-kiegészítők formájában is beviheti a szükséges mennyiséget.
Fogyasztási javaslat:
Fogyasszon naponta 1 kapszulát.
Aktív összetevők | 1 kapszula | % NRV* |
---|---|---|
C-Vitamin | 1000 mg | 1250 |
* NRV%: Napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.
Összetevők: L-aszkorbinsav (C-vitamin), kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz).
További információk
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!
Allergén információ: Tej, tojás, glutén, szója, földimogyoró, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült.
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett hónap végéig (hó/év).
Tárolás: A terméket napfénytől vagy egyéb hőhatástól védve, 6 és 26 °C közötti hőmérsékleten, valamint 65%-os relatív páratartalom alatt tárolja!